Een makelaar met oog voor uw verhaal

Een huis of gebouw is veel meer dan alleen een verzameling stenen. Daar zijn we ons bij Makelaardij Schokland heel bewust van. Of het nou gaat om een woning, boerderij of agrarisch vastgoed; ieder pand en iedere (toekomstige) bewoner heeft zijn eigen geschiedenis.

Daarom nemen wij altijd de tijd voor de bezichtigingen. Hebben we oog voor uw verhaal. En vertellen we graag alle ins & outs over het onroerend goed dat we in ons bestand hebben, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Onze makelaar/taxateur Johan van der Slikke:

Makelaardij Schokland schakelt daarnaast regelmatig andere gecertificeerde taxateurs in op freelancebasis. Als taxateurs werken we volgens het vier-ogen-principe, zodat ons werk altijd wordt gecontroleerd door een andere expert. Daardoor bent u verzekerd van een betrouwbare waardebepaling.

Binnendienst

Janny van der Slikke-Rademaker verzorgt alle binnendienstwerkzaamheden bij Makelaardij Schokland. Zij zorgt ervoor dat Johan en de andere taxateurs hun werk goed kunnen doen, door de administratieve processen voor haar rekening te nemen en de financiële administratie. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de communicatie, marketing, cliëntonderzoek en het maken van alle afspraken.

All-inclusive & no cure no pay

Bij Makelaardij Schokland betaalt u een all-inclusive prijs bij de verkoop van (landelijke) huizen en onroerend goed. Eén bedrag dus, zonder bijkomende kosten achteraf. De courtage is inclusief:

En gaat de koop niet door, dan betaalt u helemaal niets. Wij werken op basis van no cure no pay. Dat vinden we wel zo eerlijk.

Onze geschiedenis:

Van boerenbedrijf naar (agrarisch) makelaar

Halverwege de jaren ’70 besloot Jan van der Slikke een makelaarsopleiding te volgen naast het werk op zijn akkerbouwbedrijf aan de Sluitgatweg bij Nagele. Hij wilde graag actief blijven na vertrek van de boerderij. Na het behalen van zijn diploma in 1978 en het afronden van een typecursus op 60-jarige leeftijd, begon hij Makelaardij van der Slikke vanuit huis.

Als Johan geen makelaar was geworden, dan was hij een goede boer geweest.

De makelaar richtte zich vooral op taxaties van agrarisch onroerend goed en stond aan de wieg van de handel in agrarische erfpachtrechten voor boeren die wilden groeien. Toen er meer areaal landbouwgrond te koop kwam in Flevoland, werd het druk. Zoon Johan van der Slikke, die inmiddels ook zijn makelaarsdiploma had behaald, kwam het makelaarsbedrijf versterken.

Makelaardij Schokland

In 1997 stapte Van der Slikke senior uit het bedrijf en veranderde Johan de naam in Makelaardij Schokland. Hij sloot zich aan bij brancheorganisatie Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en kocht in 2000 het gebouw van de Rabobank in Nagele om daar kantoor te houden. Het werd steeds drukker met naast taxaties en de bemiddeling bij aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed, ook advieswerk op het gebied van onteigening en windmolenparken. Werken vanuit huis was niet meer mogelijk.

Johan vierde in 2016 zijn 25-jarig jubileum als beëdigd makelaar en ontving daarom van de NVM het zogenaamde makelaarsstafje. Dit stafje staat symbool voor een goede naam en faam en onberispelijk gedrag binnen de makelaardij.

Nieuwbouwproject ‘t Schokkererf Nagele

Johan maakte zich met Schokkererf Vastgoed BV hard voor de herontwikkeling van het centrum van Nagele, dat door leegloop dreigde te verpauperen. Het kantoor van Makelaardij Schokland -dat in dit dorpshart was gelegen- werd verkocht aan de gemeente en afgebroken. Na enkele jaren vanuit een tijdelijke locatie aan de Ploegstraat gewerkt te hebben is het bedrijf eind april 2023 verhuisd naar het nieuwe kantoor in appartementen- en bedrijvencomplex ’t Schokkererf te Nagele.