Omschrijving

Bloembollen- en verwerkingsbedrijf met een verwerkingscapaciteit van ca. 75 ha. bloembollen, bestaande uit een agrarisch erf met woning, schuren, bronnen en erfverharding/parkeerplaats aan het IJzerpad 17 te Rutten. De totale oppervlakte van het bedrijfserf bedraagt 16.572 m².

Woning met aangebouwde schuur
Keurige woning (type Hd), in 1955 gebouwd met gemetselde spouwmuren ,een (8 cm) geïsoleerd pannendak en twee dakkapellen. De woning is volledig voorzien van dubbele beglazing en centrale verwarming. De woonkamer is voorzien van een parketvloer, de keuken is voorzien van een plavuizen vloer en heeft een schuifpui met toegang naar het terras en vervolgens naar de knusse serre, welke is aangebouwd aan de bijschuur. Op de begane grond bevinden zich een slaapkamer en kleine badkamer, nu in gebruik als B&B. De doucheruimte op de verdieping kan gemakkelijk vergroot worden. In de voormalige wagenberging is een atelierruimte gemaakt met vloerverwarming en een geïsoleerd dak. De aangebouwde schuur was gedeeltelijk ingericht als koelcel voor de opslag van bollen, maar is niet meer functioneel als bedrijfsruimte. De tuin, voor en naast de woning, is voorzien van veel beplanting en een vijver.

Indeling woning, begane grond
Hal, woonkamer, keuken, serre, atelierruimte, bijkeuken, slaapkamer, kleine badkamer, toilet en kelder.

Indeling woning, verdieping
Overloop, drie slaapkamers en doucheruimte.

Bijschuur 1
Bouwjaar 1972, afmeting 18,5 x 13 m., opgetrokken uit steen met spouw, abc-golfplaten dak en vloerverharding van beton, ingericht als werkplaats en machine-berging.

Bijschuur 2
Bouwjaar 1974, afmeting 18,5 x 13 m., opgetrokken uit steen met spouw, abc-golfplaten dak en vloerverharding van beton. Deze schuur is voorzien van twee koelcellen (cel nr. 1 en 2) met handbediende koeling en een capaciteit van in totaal ca. 200 kisten.

Verwerkingsschuur
Bouwjaar 1989, afmeting 31 x 26 m., opgetrokken uit sandwichpanelen wanden, dak- en vloerisolatie en is voorzien van een geïsoleerde overhead toegangsdeur.
De verwerkingsschuur is ingericht met een vewerkingsruimte, kantoor, toiletten, douches, kantine en klimaatcel nr. 3, met een capaciteit van ca. 200 kisten.
Klimaatcel nr. 3 heeft een computergestuurde droog- en bewaarwand met ingebouwde ventilatoren, vier verdampers (Goedhart SA 108, capaciteit ca. 30 KW, Freon 507) en vier heaterblokken (capaciteit 95 KW, aangesloten aan de ketel).

Bewaar- en verwerkingsschuur
Bouwjaar 1999, afmeting 65 x 27 m., (nokhoogte 10,15 m.) opgetrokken uit stalen spanten, , damwandprofiel-platen wanden, vezelcement-golfplaten dak (abc-vrij)en een gewapende en gevlinderde betonvloer. Fundatie op boorpalen en gebouwd tegen de verwerkingsschuur en de bijschuur. De wanden en het dak van de achterste 11 spantvakken zijn geïsoleerd met polyurethaan platen, gecacheerd met aluminiumfolie.

De eerste drie spantvakken zijn ingericht voor het spoelen van bloembollen. De spoelruimte met een oppervlakte van ca. 380 m² is ingericht met een spoelgoot die is aangesloten op een betonnen opvangput met inhoud van ca. 1.000 liter. In de spoelruimte zijn twee warmtewisselaars voor de warmwaterbehandeling van de bloembollen. De spoelruimte is voorzien van een grote elektrisch bediende overheaddeur.

De volgende vier spantvakken zijn ingericht met een ontsmettingsruimte en een sneldroogwand. De ontsmettingsruimte is uitgevoerd met een polydraingoot en put, voorzien van een gegalvaniseerd stalen rooster. De droogwand is computergestuurd, met 8 ingebouwde ventilatoren. De droogwand is voorzien van vier heaterblokken met een capaciteit van 120 KW, aangesloten aan de ketel.

De achterste 7 spantvakken zijn ingericht met 3 koel-/bewaarcellen (cel nr. 4, 5 en 6) en het ketelhuis. Dit gedeelte van de schuur is voorzien van nokventilatie en polydraingoot.

Cel nr. 4 is ingericht met een geïsoleerde overhead toegangsdeur, twee computergestuurde droogwanden met ingebouwde ventilatoren, vier verdampers (Goedhart SA 108, capaciteit ca. 30 KW, Freon 507) en vier heaterblokken, capaciteit 95 KW, aangesloten aan de de ketel.

Cel nr. 5 is ingericht met een geïsoleerde overhead toegangsdeur, twee computergestuurde droogwanden met ingebouwde ventilatoren, vier verdampers (Lex 28, capaciteit ca. 22 KW per verdamper, Freon 507) en vier heaterblokken, capaciteit 95 KW, aangesloten aan de ketel.

Cel nr. 6 is ingericht met een geïsoleerde overhead toegangsdeur, twee computergestuurde droogwanden met ingebouwde ventilatoren, vier verdampers (Lex 28, capaciteit ca. 22 KW per verdamper, Freon 507) en vier heaterblokken, capaciteit 95 KW, aangesloten aan de ketel.

Het ketelhuis heeft twee verdiepingen, waarvan de begane grond is ingericht met compressoren, besturingskasten en computer. De verdieping is ingericht met een Buderus Ecostream SE 725-879, capaciteit 736-938 KW, modulerende Clysen gasbrander, rookgasafvoer en vijf groepshoofdverdelers.

Overige voorzieningen
Twee waterbronnen, aangelegd in respectievelijk 1972 (capaciteit ca 20 m³) en 2003 (capaciteit ca. 100 m³). Naar de bronnen ligt een vaste stroomkabel.

Erfverharding
Totale oppervlakte ca. 2.850 m² bestaande uit: asfalt (1999) ca. 2.250 m², gestort beton ca. 350 m² en grind/split t.b.v. parkeerplaats van ca. 250 m².

Aanvaarding
Woning en bedrijfsgebouwen in overleg.

Makelaardij Schokland

Voorhof 2a
8208 AC Nagele
0527-652182
info@makelaardijschokland.nl

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs

€ 990.000

Aangeboden sinds

6+ maanden

Bouw

Hoofdfunctie

Overig

Soort bouw

Bestaande bouw

Opstallen

5 opstallen (bouwjaar tussen 1955 en 1999)

Oppervlakten

Grondsoort

Zavel

Woonruimte

Bedrijfswoningen

1

Hoofdwoning

Inhoud

505 m³

Bouwjaar

1955

Kadastrale gegevens

Noordoostpolder

Kadastrale kaart

Eigendomssituatie

1 ha 65 a 72 ca (geheel perceel}