Mijn favorieten

Tulpenroute 2019!Met ruim 2.000 hectare bollenvelden is de Noordoostpolder één van de grootste bloembollengebieden van Nederland. De vele kleurrijke tulpenvelden in het voorjaar zijn een lust voor het oog en spectaculair om te bezoeken.

Het hoogtepunt van het tulpenseizoen in de Noordoostpolder is het Tulpenfestival, dat plaats vindt van half april tot begin mei. Tijdens het tulpenfestival zijn er diverse wandel-, fiets- en autoroutes te volgen die leiden langs de tulpenvelden. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd en is het mogelijk om diverse bedrijven te bezoeken, die aan de tulpenroute liggen.
Van bovenaf gezien is de Noordoostpolder tijdens de tulpenbloei één groot kleurrijk palet. Percelen bloeiende tulpen, frisgroene akkers en boomgaarden wisselen elkaar af. Prachtig om doorheen te fietsen, te wandelen of langs te rijden!

De Tulpenroute per auto voert ook langs het Tulpeninformatiecentrum en het Tulpenbelevingsveld met zo'n 500 verschillende soorten tulpen en waar verschillende activiteiten plaatsvinden.
Wandel tussen de tulpen en maak je eigen tulpenschilderij of selfie in één van de selfievelden. En wat te denken van een helicoptervlucht boven de bloeiende tulpenvelden?
Informatie: www.vvvnoordoostpolder.nl/tulpen

Landelijk wonen TIP van Makelaardij Schokland:
Als u op zoek bent naar een andere woning of u overweegt om eventueel "landelijk" te gaan wonen in de Noordoostpolder, dan is de Tulpenroute natuurlijk een uitstekende gelegenheid om rond te kijken en uzelf te orienteren!

Een greep uit het aanbod landelijk wonen:
  • Ens, Redeweg 4:                   agrarisch woon-/bedrijfserf vlakbij Werelderfgoed Schokland
  • Creil, Noordermeerweg 15:   keurig agrarisch woon-/bedrijfserf op ruim perceel
  • Creil, Creilerpad 19:              agrarisch woon-/bedrijfserf met diverse mogelijkheden
  • Luttelgeest, Weteringweg 6: stijlvol landhuis op korte afstand van dorp Luttelgeest
  • Rutten, IJzerpad 16:              agrarisch woon-/bedrijfserf met zorg/horeca mogelijkheden
  • Rutten, Lemsterweg 46:        luxe woonboerderij op ca. 1,5 km van watersportplaats Lemmer
Zie voor de mogelijkheden, ùw mogelijkheden het aanbod Landelijk Wonen op de website van Makelaardij Schokland:

www.makelaardijschokland.nl.