Mijn favorieten

Speelse gevels zoals passend bij de architectuur van Nagele

Nagele staat bekend om de rijke architectuur. De platte daken zijn het meest bekend maar er is veel meer te zien. Lopend door Nagele vallen je de variaties in gevels op. Het gevelvlak van publieke gebouwen heeft op de voorgrond vaak grote openingen.

Het gevelvlak daarachter is meer gesloten, dit zorgt voor hiërarchie en maakt de gevels leesbaar. Mecanoo Architecten uit Delft heeft dit vertaald voor ’t Schokkererf en dezelfde leesbaarheid meegegeven aan de gevel van het nieuwe woon- en werkcomplex.
 

Variatie en compositie

De gevel van ’t Schokkererf heeft een prachtige compositie van vlakken waardoor het gebouw geen duidelijke voorkant en achterkant heeft. Net als andere publieke gebouwen in Nagele zorgen de lijnen in deze composities voor eenheid, de vlakken maken het spannend en afwisselend. Bij de gevels van de school en de zuiderwinkels verschillen de vlakken van hoogte en springen terug waardoor er meer variatie is te zien in de compositie. Dit is doorgetrokken in het ontwerp van ’t Schokkererf. Een saaie doorgaande lijn tref je zeker niet aan, er zijn speelse uitsneden boven en onder in het gevelblok.
 

Betaalbaar wonen

Het nieuwe complex omvat 18 levensloopbestendige koopappartementen, vier op de begane grond en op de eerste en de tweede verdieping ieder 7 levensloopbestendige koopappartementen. De woningen verschillen in mogelijkheden, vorm en prijs. Het was eerder niet zo betaalbaar wonen in een uniek stukje architectuur. Vanaf ca. 198.500,- zijn er appartementen beschikbaar. De begane grond biedt ca 500m2 bedrijfsruimte. Dit is naar eigen wens en inzicht in te delen en beschikbaar voor koop én huur.

Benieuwd, neem contact op met Makelaardij Schokland voor meer informatie.