Mijn favorieten

Nieuwbouwproject Nagele

Al jaren lang is het centrum van het architectonisch unieke dorp Nagele velen een doorn in het oog vanwege de leegstaande en vervallen bebouwing.
Schokkererf BV ontwikkelt in het centrum van Nagele een complex met commerciële ruimten op de begane grond en twee woonlagen met elk 7 appartementen daarboven.
 
Dit gebouw zal komen te staan aan de Voorhof, de plaats waar het voormalige Café-Restaurant ’t Schokkererf ooit stond en dat in 2014 is afgebroken.
Johan van der Slikke, makelaar, geboren, getogen en kantoorhoudende  in dit dorp, heeft vanuit zijn binding met Nagele en onroerende zaken, enkele jaren geleden een visie ontwikkeld om het centrum van Nagele, waar ook het kantoor van Makelaardij Schokland is gevestigd, te herontwikkelen naar een concept dat past in de huidige tijd, maar toch voldoet aan de bijzondere architectuur van dit dorp.  
Samen met een ervaren compagnon op het gebied van projectontwikkeling, stedenbouwkundige Gert Achterveld, is de vennootschap ‘SCHOKKERERF B.V.’ opgericht, waardoor de plannen verder zijn uitgewerkt, in goed overleg met de  gemeente Noordoostpolder. Dit heeft geresulteerd in een intentieverklaring tussen de gemeente Noordoostpolder en Schokkererf B.V. die op 27 maart 2013 werd getekend.
 
Op 9 november 2016 is de grondovereenkomst voor ontwikkeling van de Schokkererf-locatie tussen de gemeente Noordoostpolder en Schokkererf BV getekend. De basis van deze overeenkomst wordt gevormd door het Voorlopig Ontwerp dat is gemaakt door de architecten prof. Ir. Dick Van Gameren en ir. Robbert Guis van  het internationaal vermaarde architectenbureau Mecanoo uit Delft.
De tekeningen van het te bouwen complex zijn inmiddels gepubliceerd.
De architectuur van het gebouw is zeer hoogwaardig, het gebouw kent een unieke interne geleding, gepaard gaande met een hoge functionele woonkwaliteit.
 
Op deze schitterende centrumlocatie zullen boven kleine bedrijfs- en zorglocaties op de begane grond, riante levensloopbestendige appartementen worden gebouwd.
Deze appartementen op de 1e en 2e etage, zijn uiteraard via een lift te bereiken.  De appartementen variëren in gebruiksoppervlakte van 84 m2 tot 111 m2, dit is exclusief een berging van 6 m2 behorend bij elk van de 14 appartementen. De appartementen beschikken over royale buitenruimtes, hetzij een balkon, hetzij een terras. De kamer-keukenruimte is flexibel in te delen en de mogelijkheid bestaat om twee appartementen samen te voegen.
 
Het imposante gebouw in het absolute centrum van Nagele, dat uiteraard de naam ’t Schokkererf zal gaan dragen, zal het visitekaartje van het dorp worden, waar jong en oud met veel plezier kunnen wonen met faciliteiten als winkels, bushalte, artsenpraktijk etc. op loopafstand.

>> Download de flyer 
 

Omgeving:

Het dorp Nagele is in de jaren 50 ontworpen door acht toparchitecten, waaronder Gerrit Rietveld.
Nagele is heel centraal gelegen: Amsterdam is binnen een uur bereikbaar via A6 en Kampen en Zwolle binnen een half uur via N50.
Nagele ligt op korte afstand van werelderfgoed Schokland, Schokkerhaven-marina/Schokkerstrand, natuurpark Netl, de Weerribben. In het nabij gelegen Emmeloord zijn alle denkbare voorzieningen voorhanden.

 
Prijsindicatie:

De indicatieprijzen van de appartementen variëren van € 198.500,- tot € 225.000,- V.O.N.
 
Voor uitgebreide informatie over de ontwikkeling van het Schokkererf-project, kunt u zich wenden tot Johan van der Slikke van Makelaardij Schokland die als enige makelaar is betrokken bij de verkoop van de appartementen en bedrijfsruimten binnen dit project.

 

  
 
  De ondertekening van de grondovereenkomst op
  9 november 2016 door wethouder Suelman van de
  gemeente  Noordoostpolder en Johan van der Slikke
  en Gert Achterveld van Schokkererf BV.

  Ontwikkelaar : Schokkererf BV  0172-507877
  Verkoop         : Makelaardij Schokland 0527-652182