Mijn favorieten

Nieuwbouwproject 't Schokkererf

Schokkererf BV ontwikkelt in het centrum van Nagele een complex met ca 500 m2 commerciële ruimten op de begane grond en twee woonlagen met elk 7 levensloopbestendige appartementen daarboven. Op de begane grond zijn tevens vier levensloopbestendige koopappartementen gepland.
Het gebouw zal komen te staan aan de Voorhof, de plaats waar het voormalige Café-Restaurant ’t Schokkererf ooit stond en dat in 2014 is afgebroken.
 

Visie op centrum Nagele

Johan van der Slikke, makelaar, geboren, getogen en kantoorhoudende in dit dorp, heeft vanuit zijn binding met Nagele en onroerende zaken, enkele jaren geleden een visie ontwikkeld om het centrum van Nagele, waar ook het kantoor van Makelaardij Schokland is gevestigd, te herontwikkelen naar een concept dat past in de huidige tijd, maar toch voldoet aan de bijzondere architectuur van dit dorp.

Samen met een ervaren compagnon op het gebied van projectontwikkeling, stedenbouwkundige Gert Achterveld, is de vennootschap ‘SCHOKKERERF B.V.’ opgericht, waardoor de plannen verder zijn uitgewerkt, in goed overleg met de  gemeente Noordoostpolder. Dit heeft geresulteerd in een intentieverklaring tussen de gemeente Noordoostpolder en Schokkererf B.V. die op 27 maart 2013 werd getekend.
 

Architectenbureau Mecanoo 

Op 9 november 2016 is de grondovereenkomst voor ontwikkeling van de Schokkererf-locatie tussen de gemeente Noordoostpolder en Schokkererf BV getekend. De basis van deze overeenkomst wordt gevormd door het Voorlopig Ontwerp dat is gemaakt door de architecten prof. Ir. Dick Van Gameren en ir. Robbert Guis van  het internationaal vermaarde architectenbureau Mecanoo uit Delft. De tekeningen van het te bouwen complex zijn inmiddels gepubliceerd. De architectuur van het gebouw is zeer hoogwaardig, het gebouw kent een unieke interne geleding, gepaard gaande met een hoge functionele woonkwaliteit. Op deze schitterende centrumlocatie zullen boven kleine bedrijfs- en zorglocaties op de begane grond, riante levensloopbestendige appartementen worden gebouwd.
 

18 appartementen

De appartementen op de 1e en 2e etage, zijn uiteraard via een lift te bereiken. De appartementen variëren in gebruiksoppervlakte van 84 m2 tot 111 m2, dit is exclusief een berging van 6 m2 behorend bij elk van de 18 appartementen. De appartementen beschikken over royale buitenruimtes, hetzij een balkon, hetzij een terras. De kamer-keuken ruimte is flexibel in te delen en de mogelijkheid bestaat, om twee appartementen samen te voegen.

Het imposante gebouw in het absolute centrum van Nagele, dat uiteraard de naam ’t Schokkererf zal gaan dragen, zal het visitekaartje van het dorp worden, waar jong en oud met veel plezier kunnen wonen met faciliteiten als winkels, bushalte, artsenpraktijk etc. op loopafstand.
 

Meer informatie?


Omgeving:

Het dorp Nagele is in de jaren 50 ontworpen door acht toparchitecten, waaronder Gerrit Rietveld. Nagele is heel centraal gelegen: Amsterdam is binnen een uur bereikbaar via A6 en Kampen en Zwolle binnen een half uur via N50. Nagele ligt op korte afstand van werelderfgoed Schokland, Schokkerhaven-Marina, Schokker-strand, natuurpark Netl, de Weerribben. In het nabij gelegen Emmeloord zijn alle denkbare voorzieningen voorhanden.

Prijsindicatie:

De indicatieprijzen van de appartementen variëren van € 198.500,- tot € 225.000,- V.O.N. (prijsniveau 2017) Voor uitgebreide informatie over de ontwikkeling van het Schokkererf-project, kunt u zich wenden tot Johan van der Slikke van Makelaardij Schokland die als enige makelaar is betrokken bij de verkoop van de appartementen en bedrijfsruimten binnen dit project.

Makelaardij Schokland: T 0527-652182 / info@makelaardijschokland.nl

Klik hier voor meer informatie over het nieuwbouwproject 't Schokkererf