Mijn favorieten

Museumhuis in architectuurdorp Nagele

 

Nieuws uit architectuurdorp Nagele!
Opening Museumhuis Polman op 1 maart 2020: stap het ‘Nieuwe Bouwen’ binnen in Nagele

Vereniging Hendrick de Keyser heeft een nieuw museumhuis toegevoegd aan de collectie. Op 1 maart gaat Museumhuis Polman in Nagele open. Kom op bezoek en krijg een buitengewone ervaring in een buitengewoon dorp. Stap binnen bij Annie en Bernard Polman, de eerste bewoners van de Karwijhof 20.

Een goednieuw dorp bouwen. Dat was een buitenkans voor de progressieve architecten van het collectief “De 8” en “Opbouw”. Vol moderne ideeën en idealen en door een stedelijke bril dachten de architecten het dorp Nagele tot op de millimeter uit. Zo wordt Nagele, als enige dorp in Nederland, volledig ontworpen volgends de principes van Het Nieuwe Bouwen. In Museumhuis Polman beleef je de spanning tussen deze idealen en de praktijk van de eerste bewoners van de Karwijhof. Het hofje met 32 doorzon arbeiderswoningen, ontworpen door Lotte Stam-Beese (1903-1988) en Ernest Groosman (1917-1999), is een icoon van de Nederlandse wederopbouwarchitectuur.

Eigentijds wonen in toparchitectuur voor een betaalbare prijs in architectuurdorp Nagele? Er zijn nog appartementen beschikbaar in 't Schokkererf, een nieuwbouwcomplex met 18 luxe, levensloopbestendige koopappartementen en ca. 500 m2 commerciële ruimten. Informeer naar de mogelijkheden bij Makelaardij Schokland, T. 0527-652182.

https://www.makelaardijschokland.nl/aanbod/nieuwbouwaanbod/nagele/koop/project-17829--/

https://www.museumhuizen.nl/nl/museumhuis-polman