Mijn favorieten

5x Waarom kiezen voor wonen in de Noordoostpolder?

Het woonplezier en de woonomgeving zijn onlosmakelijk verbonden. Bij het zoeken naar een nieuwe woning weegt óók de woonplaats mee. Heb jij wel eens overwogen in de Noordoostpolder een nieuwe plek te zoeken? Droom jij van een ruime en een betaalbare levensbestendige woning, dan is nieuwbouwcomplex ’t Schokkererf in Nagele een interessante optie. De naam van het complex is te danken aan het nabijgelegen Werelderfgoed Schokland.

Maar waarom kiezen voor wonen in de Noordoostpolder? Wist je dat meer dan de helft van de inwoners meer dan 30 jaar in de gemeente blijft wonen?


Hoe zit dat:

 

1. Rust en ruimte is de meest gehoorde reden om te blijven wonen in Noordoostpolder.
Het gebied Noordoostpolder is wijds en ruimtelijk van opzet. Of je nou kiest voor landelijk wonen in het buitengebied, Emmeloord of een van de dorpen, aan ruimte geen gebrek. Het is niet voor niets dat de dorpen de naam ‘groendorpen’ dragen…
 

2. Rust en ruimte maar nooit saai! Elk seizoen kleurt de polder.
In het voorjaar bloeien de tulpen uitbundig waardoor er een groot kleurpalet ontstaat op alle akkers. Fantastisch om te bezoeken tijdens het Tulpenfestival.
In de zomer is het druk op het land, alle akkerbouwgewassen zijn klaar voor de oogst, de koeien staan in de wei en de groenstroken zijn op z’n mooist.
Ook in het najaar zijn de boeren nog druk op het land, de bossen en groenstroken verkleuren langzaam in de kleuren van de herfst. De winter trekt zijn eigen plan. Met een beetje geluk is er ijspret op de ijsbanen van de dorpen en Emmeloord. Het agrarisch gebied heeft volop te bieden voor de liefhebber van buiten.
 

3. Noordoostpolder is niet zomaar een gemeente, dit jonge gebied is ruim 75 jaar geleden bedacht op de tekentafel en maakt sinds die tijd een ontwikkeling door.
Dankzij de ondernemersgeest van de inwoners staat het niet stil. De eerste bewoners kwamen uit alle windstreken van Nederland. Dankzij hen is het verenigingsleven groots en nog altijd zijn er volop sociale activiteiten. In september is er elk jaar het Pieperfestival. Hoe kan het ook anders, in de Aardappelhoofdstad Emmeloord. Het festival is voor jong en oud: sportief, muzikaal en vooral gezellig.

4. Noordoostpolder ligt centraal in Nederland, omringd door de A6 en N50 ben je zo waar je wezen moet.
En nog een voordeel, files zijn er nauwelijks. Daardoor houd je een hoop tijd over voor leuke dingen. Bovendien is het parkeren gratis en er is ruimte genoeg om een auto kwijt te kunnen. En wist je dat met de komst van Lelystad Airport je straks vanaf Nagele binnen een half uur op de luchthaven staat. Ideaal dus!

5. De woningen in de Noordoostpolder zijn betaalbaar en ruim.
Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van wonen in nieuwbouwcomplex ’t Schokkererf of in het agrarisch buitengebied voor landelijk wonen?
Neem contact op met Makelaardij Schokland. Al meer dan 35 jaar thuis in de Noordoostpolder!

Copyright afbeelding: Klaas Eissens AV-produkties

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring